Om Bankomat AB

Bankomat AB är ledande inom kontanthantering i Sverige. Våra automater finns på över 500 orter i hela landet.

Vi hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via våra depåer effektiviserar vi kontantflödet inom Sverige. I våra automater erbjuder vi främst uttag av kontanter men även insättning, uttag av utländsk valuta, kontoutdrag, överföringar samt ändring av PIN. Allt beroende på vilka tjänster kortutgivaren valt att erbjuda sina kunder. Trygghet, tillgänglighet och kvalitet är viktigt för oss. Vi är säkerhetscertifierade (PCI DSS) och våra automater är anpassade för personer med olika funktionshinder. Bankomat är ett betalningsinstitut och står under direkt tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att tillhandahålla betaltjänster.

Bankomat AB har ensamrätt till varumärket Bankomat® och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Vi är cirka 35 medarbetare som sköter den dagliga verksamheten från vårt kontor i Stockholm.

Bankomats hållbarhetsarbete

Bankomats verksamhet bidrar ytterst till att uppfylla FN:s globala mål genom att möjliggöra tillgången till finansiella tjänster för alla. Ett stabilt ekonomiskt system och en väl fungerande ekonomisk infrastruktur är avgörande för att alla människor ska kunna delta i samhällsekonomin. Detta är kärnan i två av FN:s globala mål för hållbar utveckling – mål 8 och 9. FN har definierat en särskild indikator för mål 8, som anger antalet kontantautomater per 100 000 invånare. Tillgång till kontanter är en global angelägenhet och spelar en viktig roll för global utveckling.

Genom våra välkända blå kontantautomater på över 500 orter i Sverige gör vi det möjligt för människor att ta ut och sätta in kontanter. Vi är det enda företaget som kan köpa och sälja pengar till och från Riksbanken, och via våra fem depåer distribuerar vi effektivt kontanter dit de behövs. Vår verksamhet säkerställer en effektiv kontantförsörjning i hela landet.

Bankomats hållbarhetsarbete bidrar till ett hållbart samhälle och en uthållig lönsamhet för företaget. Vi ser vårt hållbarhetsarbete som en viktig del av utvecklingsarbetet som stärker vår affär och vårt varumärke.

Bankomats hållbarhetsrapport 2018

Bankomat är en stolt partner till Nattvandring.nu

En stiftelse som verkar för ungdomars bästa på ungdomars egna villkor. Nattvandring.nu är en politisk och religiöst obunden stiftelse som arbetar för att skapa en tryggare närmiljö för ungdomar genom ett vuxenengagemang.

Bankomat är partner till Nattvandring.nu och har sedan 2017 haft ett nära samarbete. Idag har Nattvandring.nu över 360 aktiva vandringsgrupper runt om i landet och växer gärna mer med hjälp av engagerade vuxna. Läs mer på Nattvandring.nu

Våra kunder

Kontantautomater

Alla kortutgivare i Sverige och inom EES-området kan bli kunder hos oss. Ett kundavtal är första steget. Genom kundavtalet får du ta del av en befintlig infrastruktur med hela vårt tjänsteutbud. Utöver detta får du som kund möjlighet till inflytande samt en rapportering där du löpande kan följa Bankomats leverans.

Som kund tar du del av en färdig avtalsstruktur med en standard för anslutning av kort och tillhörande frågor vilket gör anslutningsprocessen så enkel och kostnadseffektiv som möjlig. Du får även inflytande och insyn i vår roll på kontantmarknaden. Via löpande rapportering och uppföljning kan du som kund enkelt följa automattjänsternas tillgänglighet och utveckling.

Idag är följande kortutgivare anslutna: Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Marginalen Bank, Nordea, Resurs Bank, SEB, Skandiabanken, Sparbanken Syd, Swedbank med Sparbankerna, Volvofinans. Även American Express och Diners Club har avtal med Bankomat.

Kontantdepåer

Våra främsta kunder är värdebolag och banker.

Vill du veta mer om hur det är att vara kund hos oss? Kontakta Bankomat AB på nedan mejladress.

E-post info@bankomat.se

Bankomats chefer och styrelse

Vår ledning

3523R Nina Wenning VD
3389 Maria Markussen-Bohman Chef Operations
3246 Tarja Niemi Chef Ekonomi
3480 Johan Nilsson Chef Kund och Marknad
3319 Peter Svahn Chef IT och Säkerhet
Karin_webb Karin Öckert Chef HR
2947_webb Karin Gylbert Chef Lokalisering
Benny Olsson Chef Affärsutveckling och IT

Vår styrelse

Pia Warnerman, SEB Ordförande Bankomat AB
Johan Löfgren Danske Bank
Cecilia Redtzer Handelsbanken
Arvid Krönmark Nordea
Ida Emwall Swedbank

Arbeta hos oss

Vill du vara del av ett spännande företag i bank- och finansbranschen? Då är du välkommen till Bankomat. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och bygga upp nästa generations kontantautomater.

Vi är ett litet team som arbetar nära varandra, bolagets kunder och underleverantörer. Vår arbetsplats präglas av professionalism, engagemang och respekt. Här finns goda möjligheter för dig att vara initiativrik, att påverka ditt arbete samt att utveckla dig vidare. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm.

Nedan finns våra lediga tjänster. Och du är självklart välkommen med en spontanansökan då vi alltid är intresserade av kompetenta medarbetare.

Bankomat söker en projektledare

För mer information om oss och vad vi kan erbjuda dig kontakta Karin Öckert, HR-chef på Bankomat.

Telefon 08-403 052 21
E-post rekrytering@bankomat.se

Kontakta Bankomat

Om du vill veta mer om Bankomat AB, når du oss på

E-post info@bankomat.se
Telefon kundservice: 010-588 90 90

Kundservice på Facebook

För att kontakta någon på Bankomat AB, mejla förnamn.efternamn@bankomat.se. Om personen du vill nå har ett dubbelnamn, skriv då bindestreck mellan namnen för att komma rätt.

Postadress:
Bankomat AB
103 29 Stockholm

Besöksadress: Regeringsgatan 60
111 56 Stockholm

Organisationsnummer: 556817-9716

Karta och vägbeskrivning