Om våra tjänster

Kontantautomater

Vi erbjuder uttag och insättning av kontanter. Vi erbjuder även kontoutdrag, överföring mellan konton och ändring av PIN-­kod. Exakt vilka tjänster just du har tillgång till bestäms av din bank.

Uttag
I våra automater kan du ta ut svenska kronor och, om din kortutgivare tillåter det, utländsk valuta. Vilka valutor som finns tillgängliga varierar men det finns automater med euro, pund, dollar, danska eller norska kronor. I vår karta och i vår app kan du se vilka valutor en viss automat har.

Kolla på instruktionsfilm
Ladda ner filmen som pdf

Insättning

I våra automater kan du sätta in svenska sedlar. Insättningen görs normalt till kontot som är kopplat till kortet men kortutgivare tillåter även insättning till andra konton i samma bank. I dagsläget är det kunder till Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank/Sparbankerna som har tillgång till insättningstjänsten.  I vår kartfunktion och i vår app kan du se var insättningsautomaterna finns.

Ladda ner Instruktionsdekal

Ladda ner Instruktionsdekal på engelska
Ladda ner Instruktionsdekal på arabiska
Ladda ner Instruktionsdekal på somaliska

Valuta

Bankomat erbjuder uttag av utländsk valuta i flera automater. Vi har de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar i automater runt om i Sverige. Vissa automater i Skåne erbjuder även danska kronor och vid norska gränsen erbjuder vi norska kronor. På Arlanda finns även turkiska lira. Du hittar enkelt närmaste automat för den valuta du vill ha via kartan eller i vår app Hitta Bankomat.

Depåtjänster

Vi ansvarar för fem kontantdepåer runt om i landet. Vi hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via våra depåer effektiviserar vi kontantflödet inom Sverige.

Om du har frågor om kontantoptimering, kontakta oss via
E-post info@bankomat.se.

Tillgänglighet

För oss är det viktigt att så många som möjligt ska kunna använda våra automater. Vi arbetar därför löpande med trygghet och tillgänglighet på olika sätt. Det innebär exempelvis att vi rådfrågar olika expertorgan när vi byter ut gamla automater eller utvecklar dialogen.

Vi har låtit experter inom tillgänglighet testa all vår taldialog. De har även kommit med synpunkter kring utformningen av text, färger och layout på vår användardialog. Vårt mål är att vi ska bli ännu bättre på att möta de behov och krav som finns i samhället kring tillgängliga automater.

Om du har några frågor om Bankomat och tillgänglighet är du välkommen att mejla oss:

info@bankomat.se

Instruktion för taldialog
Du startar dialogen genom att trycka på knappen Tal innan du sätter in ditt kort. Sätt in ditt kort och justera volym. Tryck 1 för lägre volym eller tryck 2 för högre volym. Gå vidare genom att trycka på knappen Klar. Ange PIN och tryck på knappen Klar. Välj tjänst och följ instruktionerna för respektive tjänst. Du kan upprepa ett meddelande genom att trycka på siffran 0.

För kortutgivare

I våra automater kan alla innehavare av kort anslutna till Visa eller MasterCard ta ut svenska kronor.

Om du som kortutgivare blir kund till Bankomat AB, har du möjlighet att erbjuda dina kunder hela vårt tjänsteutbud. Du som kortutgivare bestämmer vilka kortinnehavare som ska ha tillgång till vilka tjänster.
I vårt tjänsteutbud ingår först och främst kontanttjänsterna uttag och insättning men vi erbjuder även kontantfria tjänster som kontoutdrag, överföring och ändring av PIN-kod.

Är du intresserad av att veta mer om våra tjänster, är du välkommen att kontakta Bankomat AB på nedan mejl.

E-post info@bankomat.se

Nyetableringar

Vår ambition är att du ska hitta en automat nära dig.

Bankomat® är rikstäckande och den vanligast förekommande automaten i Sverige idag. Vi har idag automater i de flesta större tätorter, i köpcentrum och handelsområden, järnvägsstationer och flygplatser, idrottsanläggningar och nöjesparker, högskolor och sjukhus, men också i semesterområden som skärgården och fjällen. Där människor rör sig, helt enkelt.

Vi är alltid intresserade av att diskutera nyetableringar. Om du har frågor som rör etablering eller ombyggnadsärenden av automater är du välkommen att kontakta Bankomat AB på nedan mejladress.

E-post info@bankomat.se