Ta ut danska kronor direkt hos Bankomat

Växlingskurs

1,4137

100 SEK

70,74 DKK

100 DKK

141,37 SEK
Hämta ut dina danska kronor och andra resevalutor i någon av våra utvalda uttagsautomater. Vi har alltid bra kurser och generösa öppettider och tar inte ut någon avgift för uttag (notera att din bank eller kortutgivare kan lägga på egna avgifter). Välkommen till Bankomat!

Här kan du ta ut danska kronor

Vilka uttagsautomater erbjuder danska kronor?

Hämta ut dina danska kronor innan avresan. Använd filtreringen för att hitta din närmsta uttagsautomat med resevaluta.

Är det bäst att betala med kort eller kontanter i Danmark?

Att betala med kort i Danmark går oftast bra. Men för att vara på den säkra sidan är det en god idé att alltid ha med dig en mindre summa i kontanter. Då minimerar du risken för att stöta på problem när du äter ute, åker taxi eller handlar i mindre butiker.

När du äter ute i Danmark förväntas du inte lämna någon dricks.

På vissa väldigt populära ställen är dricks inkluderat i priset.

I taxin är det vanligt att avrunda uppåt eller lägga på upp till 10%.

Ta ut danska kronor direkt hos Bankomat

Med kontanter slipper du tråkiga överraskningar

Ju mer vi förlitar oss på teknik desto sårbarare blir vi när den inte fungerar. Att betala med kort är oftast smidigt och Danmark är inget undantag. Men med en del av reskassan i kontanter så kan du vara säker på att du alltid kan betala, även när kortbetalningar inte accepteras eller när tekniken inte fungerar. Vi rekommenderar alltid att du tar ut dina danska kronor på hemmaplan innan resan. Tar du ut pengarna i Danmark kan det hända att du får sämre kurs eller måste betala en avgift för uttag. Väljer du Bankomat så får du alltid bra växelkurs och vi tar inga egna avgifter (vissa banker kortutgivare har dock egna avgifter så dubbelkolla vad som gäller för dig).

Ladda ner Bankomats app

Ladda ner Bankomat appen

Nu kan du ladda hem Bankomat till din telefon. I vår app finns en smart valutaomvandlare med aktuella kurser och praktiska tips. Dessutom kan du snabbt och enkelt hitta närmaste uttagsautomat med danska kronor och annan resevaluta.