Ta ut dollar i våra uttagsautomater

Växlingskurs

8,8364

100 SEK

11,32 USD

100 USD

883,64 SEK
Nu går det smidigt att ta ut dollar från många av våra över 150 uttagsautomater med resevaluta. Bankomat finns över hela Sverige och våra automater med resevaluta är utplacerade så att så många som möjligt ska ha nära till bra kurser.

Här kan du ta ut USD

Här kan du ta ut dollar i Bankomat

Börja resan till USA med ett besök hos Bankomat. Här kan du snabbt se vilka uttagsautomater som erbjuder dollar nära dig. Hitta din närmaste uttagsautomat med USD

Kontanter i USA

På många platser i USA är kontanter fortfarande det vanligaste betalningsmedlet och det är därför ofta en god idé att ta med sig i alla fall en del av reskassan i sedlar. Då slipper du oroa dig för att hamna i en taxi eller på en restaurang som inte tar kort.

Att lämna dricks på restauranger, barer och i taxin är en oskriven regel i USA. 

Går ni ut och äter så kom ihåg att lämna 15-25 % i dricks på den totala notan.

På barer är en bra tumregel 1 dollar per drink och i taxin så kan du lägga på 15%.

Många fördelar med att ta ut dollar innan resan

Fördelar med att ta ut dollar innan resan

När du ska ut och resa vill du få så mycket resevaluta som möjligt för dina pengar. Om du hämtar ut pengarna på resmålet kan du i vissa fall få betala bankavgifter eller få en ofördelaktig växelkurs. Väljer du istället att ta ut dollar i Bankomat kan du alltid vara säker på att du får en bra kurs och att vi inte tar ut några avgifter (vissa banker och kortutgivare har dock egna avgifter för uttag som vi inte rår över). Jämför oss gärna med andra aktörer när du ska ut och resa.

Ladda ner Bankomats app

Ladda ner vår app

Med vår app i din telefon har du alltid Bankomat nära till hands. Där hittar du valutaomvandlare med aktuella kurser, praktiska tips och närmaste uttagsautomat med dollar och annan resevaluta.