Euro direkt i uttagsautomaten

Växlingskurs

10,7153

100 SEK

9,33 EUR

100 EUR

1071,53 SEK
Ta ut dina euro (EUR) innan avresan i någon av våra över 180 uttagsautomater. Vi har bra kurser och tar inte ut någon egen avgift (vissa banker och kortutgivare har egna avgifter så hör vad som gäller för ditt kort). Du kan även beställa hem euro och över 30 andra resevalutor.

Här kan du ta ut euro

Var hittar jag en uttagsautomat med euro?

Vårt mål är att finnas där du finns och du hittar oss därför ofta i centrum, gallerior och på tågstationer och flygplatser. I dagsläget är det över 150 uttagsautomater som har resevaluta. Hitta din närmaste uttagsautomat med euro.

I Europa är kontanter vanligare än hemma

Den som reser ut i Europa kommer antagligen upptäcka att kontanter fortfarande är det absolut vanligaste och smidigaste betalningsmedlet på många platser. Att ha med sig delar av reskassan i kontanter kan bespara dig många knepiga situationer.

I Frankrike är det alltid 15% dricks pålagt på notan. Är du nöjd kan du lägga lite till!

I Tyskland är det standard att lägga på omkring 5–10% dricks på notan.

I Spanien får du gärna lägga på ett par euro i dricks på notan om servicen varit bra.

Få så mycket euro som möjligt för pengarna när du växlar

Varför är det bra att ta ut euro innan resan?

Det är många som undrar hur man ska göra för att få så mycket valuta som möjligt för pengarna när man växlar. Svaret är att det kan variera. I slutändan beror det på vad du får för kurs och om du får betala någon avgift. Att hämta ut från en lokal uttagsautomat kan ge en bra kurs men många banker tar ut en avgift när du växlar utomlands. När du istället hämtar ut euro i en av våra uttagsautomater med resevaluta så får du bra kurs utan avgift (tänk på att vissa banker och kortutgivare kan ha egna avgifter utanför vår kontroll). Kom ihåg att jämföra med oss när ska växla SEK till euro eller någon annan resevaluta!

Ladda ner Bankomats app

Upptäck vår app

I vår app hittar du alltid närmaste uttagsautomat med euro och annan resevaluta samt valutaomvandlare med aktuella kurser och praktiska tips.