Hämta dina norska kronor direkt i uttagsautomaten

Växlingskurs

1,0399

100 SEK

96,16 NOK

100 NOK

103,99 SEK
Du vet väl att du kan hämta ut dina norska kronor och andra resevalutor i flera av våra uttagsautomater? Vi erbjuder alltid bra kurser och tar inte ut några egna avgifter (kolla alltid vad som gäller för ditt kort då en del banker och kortutgivare har egna avgifter). Välkommen till någon av våra uttagsautomater med resevaluta.

Här kan du ta ut NOK

Våra uttagsautomater med norska kronor

Är du på väg till Norge? Här kan du se vilka automater som erbjuder norska kronor i din närhet.

Kort och kontanter i Norge

Betalkort fungerar nästan överallt i Norge men på vissa ställen accepteras inte utländska kreditkort. Förekom eventuella problem med att ta ut en del av reskassan i norska kronor som fungerar överallt.

Att ge dricks är inte lika vanligt i Norge som det är i många andra länder.

Är du väldigt nöjd med servicen kan det vara trevligt att lämna dricks.

En vanlig dricks är 10% på restaurang och att avrunda uppåt i taxin.

Ha en del av reskassan i kontant

Det kan vara smart att ha en del av reskassan i kontanter

Även om kortbetalningar idag accepteras på de allra flesta platser så finns det fortfarande situationer när du inte kan eller vill betala med ditt kort. Att alltid ha kontanter på resan är ett säkert sätt att inte hamna i problem om din internetbank eller kortutgivare får tekniska problem. Många har för vana att hämta ut pengar på resmålet, något som kan bli dyrare än man tänkt då vissa banker tar betalt för kontantuttag och kan ha ofördelaktiga kurser. När du hämtar norska kronor i en uttagsautomat från Bankomat får du alltid en bra kurs och vi tar ingen egen avgift (det kan dock hända att din bank eller kortutgivare lägger på en egen avgift, så kolla vad som gäller för ditt kort).
Ladda ner Bankomats app

Ladda ner Bankomat appen

Nu kan du ladda hem Bankomat till din telefon. I vår app finns en smart valutaomvandlare med aktuella kurser och praktiska tips. Dessutom kan du snabbt och enkelt hitta närmaste uttagsautomat med norska kronor och annan resevaluta.